STRUCTURI DIN BLOCURI IMENSE DE PIATRĂ. CUM AU FOST ELE REALIZATE?

STRUCTURI DIN BLOCURI IMENSE DE PIATRĂ. CUM AU FOST ELE REALIZATE?,

Un video interesant despre structurile megalitice din Ollantaytambo, Peru şi despre modul în care au fost ele realizate.

Nassim Haramein: Iată aici încă o dovadă a muncii desfăşurate pentru construirea zidurilor pre-cataclismice, muncă ce nu corespunde ideii utilizării unor unelte din cupru sau bronz. Cred că acesta este unul dintre cele mai bune exemple pe care le-am văzut până acum. Cel mai probabil, atunci când a fost amplasată, roca era moale sau într-un fel de stare de plasmă rece. Vedeţi aici îmbinarea foarte ciudată dintre cele două pietre şi curba foarte dificilă care trebuie să fi fost cumva proiectată pentru ca ele să se potrivească perfect.

Vă puteţi imagina că aceste două pietre erau deja amplasate, iar cea moale urma să fie pusă deasupra. Greutatea materialului a înlăturat prin presare orice denivelare, producând o îmbinare perfectă între cele trei pietre. Nu poţi face aşa ceva cu materiale atât de mari şi cu unelte simple. Pur şi simplu nu este fezabil. Nişte oameni care folosesc dălţile nu pot realiza o asfel de lucrare.

Când vedem blocuri de piatră atât de mari, care au asemenea îmbinări, chiar şi în prezent ne este foarte greu să înţelegem cum au fost făcute. Pe blocurile de piatră cresc acum licheni, acesta are ceva mai multă eroziune, dar puteţi vedea cât de bine au fost lipite rocile înainte de erodare. Priviţi la acest colţ de aici, incredibil!

Priviţi şi aici. Toate stau împreună de mii şi mii de ani. Priviţi această îmbinare perfectă. Priviţi la schimbarea texturii de la suprafaţă. Este ca şi cum cineva a venit şi a netezit-o atunci când era moale. Între pietre se poate vedea că roca arată ca şi cum ar fi fost topită. Nu puteţi trece o carte de credit printre ele. Nicăieri. Nu se poate introduce nimic între ele. Remarcabil.

Am vrut doar să vă arat că nu au fost folosite unelte din cupru. Pur şi simplu nu poate fi vorba despre aşa ceva...

Sursa: Resonance Science Foundation