Ce ar fi daca... Nassim Haramein ar avea dreptate? Partea a cincea: Unificarea celor patru interactiuni

Ce ar fi daca... Nassim Haramein ar avea dreptate? Partea a cincea: Unificarea celor patru interactiuni

Ce ar fi daca... Nassim Haramein ar avea dreptate? Partea a cincea: Unificarea celor patru interactiuni,

Forte fundamentale, energia vacuum-ului, lipsa masei... Gaura neagra din inima atomului. Descoperirea care revolutioneaza fizica (din NEXUS MAGAZINE FRANCE, nr. 89, noiembrie-decembrie 2013)

"Ce ar fi daca... Nassim Haramein ar avea dreptate?", de Marc Mistiaen - Partea a cincea

Unificarea celor patru interactiuni

Interactiunea tare, numita si "forta nucleara tare", leaga cuarcii impreuna pentru a forma, de exemplu, protonii si neutronii, care alcatuiesc nucleul atomului. De asemenea, vorbim despre forta care permite protonilor sa se gaseasca unii pe altii, forta care ii blocheaza in spatiul mic circumscris de catre nucleu, desi au acelasi semn pozitiv si, prin urmare, ar trebui sa se respinga intre ei cu intensitate. Interactiunea tare are o arie de actiune extrem de mica, aproximativ de marimea nucleului atomic. Interactiunea tare este cea mai puternica (de unde si numele sau) dintre cele patru interactiuni (n.n. - interactiunea electromagnetica, interactiunea tare, interactiunea slaba si gravitatia). Constanta ei de cuplare, de exemplu, este de 10 la puterea 39 ori mai mare decat cea a gravitatiei.


Geniul lui Nassim Haramein este acela de a fi transformat un proton intr-o gaura neagra si de a fi descoperit ca atractia gravitationala a unei gauri negre de marimea unui proton este cu precizie egala cu forta nucleara tare
. Consecintele acestei ipoteze sunt extraordinare, deoarece ar putea revolutiona insesi bazele fizicii, revolutie asteptata de parintii fizicii cuantice, pentru a unifica cele patru interactiuni si pentru a putea dezvalui in cele din urma ce este masa, forta gravitationala etc. In plus, pentru prima data, fizica newtoniana si cea cuantica inceteaza a mai fi separate. Aceasta este piatra de temelie a cercetarii lui Nassim Haramein, iar rezultatele muncii sale cer o dezvoltare continua.

Gaurile negre devoratoare de lumi

In cazul in care nu sunt intelese in mod corespunzator, gaurile negre pot fi infricosatoare. Ni le imaginam ca pe niste monstri care ataca, inghit si distrug totul. Haideti sa intelegem despre ce este vorba. Desi, intr-adevar, o gaura neagra este foarte lacoma, raza sa de actiune este limitata. Din fericire pentru noi, pentru ca altfel am fi urmatoarea masa pentru Sagittarius A, gaura neagra din centrul galaxiei noastre! In timp ce masa unei gauri negre este intotdeauna mare, pe de alta parte, densitatea ei scade in functie de dimensiunile sale. Cu cat raza unei gauri negre este mai mare, cu atat scade densitatea sa si viceversa.

Acest gradient este probabil esential in explicarea rotatiei corpurilor ceresti... De exemplu, datorita diferentei de densitate, masele de aer formeaza vartejuri! Este posibil ca Nassim Haramein sa ne fi aratat ceea ce teoria Big Bang-ului nu ne poate explica, si anume de ce toate obiectele, fie ele galaxii, Pamantul nostru, atomii nostri, electronii etc., se rotesc incontinuu de 14 miliarde de ani? Gaurile negre insele nu distrug totul, cel putin nu atractia gravitationala, ceea ce ne permite, de altfel, sa le localizam. Ele par chiar sa aiba o structura coerenta care pastreaza si recicleaza informatii.

(continuarea in partea a sasea)