"Materia intunecata" lipsa din Univers?

"Materia intunecata" lipsa din Univers?,

"Materia intunecata" lipsa din Univers? Fizica moderna, potrivit modelului standard si ecuatiilor din cadrul acestuia, prezice existenta in univers a unei anumite cantitati de materie. Cu toate acestea, atunci cand utilizeaza telescoape si alte tehnologii avansate, observa ca presupusa masa nu este acolo, ca aceasta de fapt "lipseste" si nu doar o mica parte din ea... lipseste 96% din materie (!)

La acest punct ne-am putea astepta la reexaminarea si ajustarea in consecinta a modelului predictiv. In schimb, s-a inventat un nou tip de materie, in speranta ca aceasta va permite rezolvarea tuturor ecuatiilor. Pentru acest nou tip de materie inventata au fost nevoiti sa vina cu un termen foarte tehnic si pentru ca nu a fost foarte usor de gasit, au decis sa o numeasca ... "materie intunecata" si "energie intunecata".

Poate ca "lipsa" masei se datoreaza unei erori fundamentale in modelul standard, eroare prin care s-a inlaturat un numar incredibil de mare (aproape de infinit), ceea ce ne arata cat de dens este de fapt spatiul vid. Majoritatea celor care studiaza fizica nici macar nu sunt constienti de acest truc matematic, numit "renormalizare", prin care densitatea spatiului este pur si simplu ignorata, in ciuda datelor stiintifice verificate experimental (efectul Casimir).

Poate ca ne apropiem de punctul in care modelul standard isi va da seama ca nu exista un astfel de lucru, asa-numita "materie intunecata" si ca masa care lipseste este de fapt energia din insasi structura manifestarii spatio-temporale, ceea ce Nassim Haramein a prezis in urma cu multi ani in modelul sau de teorie unificata a campului.