Intrebari, raspunsuri. Cercetare

Resonance Academy incurajeaza punerea de intrebari, pentru ca tocmai intrebarile sunt cele care l-au atras pe Nassim Haramein in munca sa de o viata si l-au indreptat catre descoperirile sale.

Resonance Academy incurajeaza dialogul si ofera raspunsuri la cele mai frecvente intrebari cu privire la rezultatele cercetarilor care se desfasoara in cadrul acestui proiect.

Prima si cea mai recenta intrebare este urmatoarea:

"Exista teste experimentale si observationale care sa valideze teoria lui Haramein si datele specifice prezentate in ultima sa lucrare? "

Teoria lui Haramein are capacitatea de a prezice cu exactitate marimea si masa gaurilor negre, date verificabile prin observare. Lucrarea sa cea mai recenta prezice totodata, foarte precis, raza protonului, confirmata de acceleratorul de protoni al Institutului Paul Sherrer, in 2013, printr-un experiment independent si foarte avansat, care a demonstrat ca prezicerile lui Haramein sunt foarte exacte. Mai muilt, teoriile lui Haramein se bazeaza pe fluctuatiile energiei din vacuum, lucru confirmat experimental cu decenii in urma de efectul static Casimir si, mai recent, de efectul dinamic Casimir, in care microundele de protoni sunt extrase direct din vacuum (Scientific American – Something from Nothing? Vacuum can Yield Flashes of Light, Phys.org - Ex nihilo: Dynamical Casimir effect in metamaterial converts vacuum fluctuations into real photons).

Mai mult, rezultatele sale extrag cu claritate constantele de cuplare gravitationala si intervalul corespunzator pentru interactiunea tare (sau potentialul Yukawa) care poate fi masurata si in experimente de laborator.

Se considera ca o teorie devine valabila in totalitate atunci cand previziunile sale clare si precise sunt verificate de rezultatele experimentale. Din punct de vedere istoric, teoriile fundamentale dezvoltate si eventual acceptate ca fiind valabile, au fost confirmate intr-un timp relativ scurt dupa aparitia lor. Nu este o coincidenta faptul ca rezultatele noilor masuratori ale razei protonului au fost lansate de Institutului Paul Sherrer la aproximativ o luna dupa ce Haramein a trimis lucrarea sa la Biblioteca Congresului pentru a primi drepturile de autor. In schimb, alte teorii despre gravitatia cuantica, cum ar fi teoria corzilor, inca sunt in cautarea confirmarii experimentale, in ciuda deceniilor si a resurselor semnificative investite.

Intrebari, raspunsuri. Cercetare,