Intrebari. Raspunsuri. Cercetare. Teste experimentale

Intrebari. Raspunsuri. Cercetare. Teste experimentale

Intrebari. Raspunsuri. Cercetare. Teste experimentale,

Intrebari. Raspunsuri. Cercetare. Exista teste experimentale si observationale care sa valideze teoria lui Haramein si datele specifice prezentate in lucrarile sale? Teoria lui Haramein are capacitatea de a prezice cu exactitate marimea si masa gaurilor negre, date verificabile prin observare. Quantum Gravity and the Holographic Mass prezice foarte precis raza protonului, rezultatele cercetarilor sale fiind confirmate de acceleratorul de protoni al Institutului Paul Sherrer, intr-un experiment independent si foarte avansat din 2013. S-a demonstrat in acest fel ca prezicerile lui Haramein sunt foarte exacte.


Teoriile lui Haramein se bazeaza pe fluctuatiile energiei din vacuum, lucru confirmat experimental cu decenii in urma de efectul static Casimir si, mai recent, de efectul dinamic Casimir, in care microundele de protoni sunt extrase direct din vacuum (Scientific American – Something from Nothing? Vacuum can Yield Flashes of Light si Phys.org - Ex nihilo: Dynamical Casimir effect in metamaterial converts vacuum fluctuations into real photons).

Mai mult, rezultatele sale extrag cu claritate constantele de cuplare gravitationala si intervalul corespunzator pentru interactiunea tare (sau potentialul Yukawa) care poate fi masurata si in experimente de laborator. Se considera ca o teorie devine valabila in totalitate atunci cand previziunile sale clare si precise sunt verificate de rezultatele experimentale.

Din punct de vedere istoric, teoriile fundamentale dezvoltate si eventual acceptate ca fiind valabile, au fost confirmate intr-un timp relativ scurt dupa aparitia lor. Nu este o coincidenta faptul ca rezultatele noilor masuratori ale razei protonului au fost lansate de Institutului Paul Sherrer la aproximativ o luna dupa ce Haramein a trimis lucrarea sa la Biblioteca Congresului pentru a primi drepturile de autor. In schimb, alte teorii despre gravitatia cuantica, cum ar fi teoria corzilor, in ciuda deceniilor si a resurselor semnificative investite, inca sunt in cautarea confirmarii experimentale.