Există teste experimentale şi observaţionale care să valideze teoria lui Nassim Haramein şi datele prezentate în lucrările sale?
Teoria lui Nassim Haramein are capacitatea de a prezice cu exactitate mărimea şi masa găurilor negre, date verificabile prin observare. "Gravitația cuantică și masa holografică" prezice foarte precis raza protonului, rezultatele cercetărilor sale fiind confirmate de acceleratorul de protoni al Institutului Paul Sherrer, într-un experiment independent şi foarte avansat din 2013. S-a demonstrat în acest fel că prezicerile lui Haramein sunt foarte exacte.
Teoriile lui Haramein iau în considerare fluctuaţiile energiei din vacuum, fluctuaţii confirmate experimental cu decenii în urmă de efectul static Casimir şi, mai recent, de efectul dinamic Casimir, în care microundele de protoni sunt extrase direct din vacuum. Articolele din Scientific American: "Ceva din nimic? Vacuumul poate produce sclipiri de lumină" şi Phys.org: "Ex nihilo: Efectul Casimir dinamic în metamaterial transformă fluctuațiile vidului în fotoni reali" arată exact acest lucru.
Mai mult, rezultatele sale extrag cu claritate constantele de cuplare gravitaţională şi intervalul corespunzător pentru interacţiunea tare (sau potenţialul Yukawa), care pot fi măsurate şi în experimente de laborator.
Se consideră că o teorie devine valabilă în totalitate atunci când previziunile clare şi precise pe care le conţine sunt verificate de rezultate experimentale.
Din punct de vedere istoric, teoriile fundamentale dezvoltate şi eventual acceptate ca fiind valabile au fost confirmate într-un timp relativ scurt după apariţia lor. Nu este o coincidenţă faptul că rezultatele noilor măsurători ale razei protonului au fost lansate de Institutul Paul Sherrer la aproximativ o lună după ce Nassim Haramein şi-a trimis lucrarea la Biblioteca Congresului pentru a primi drepturile de autor. În schimb, alte teorii referitoare la gravitaţia cuantică (cum ar fi teoria corzilor), în ciuda deceniilor şi resurselor semnificative investite, sunt încă în căutarea confirmării experimentale.