Universul ... un Punct? Punctul ... un Univers?

Universul  ... un Punct? Punctul ... un Univers? Este universul un punct in spatiul infinit? Putem intelege punctul ca fiind un intreg univers? Iata doua intrebari mai putin obisnuite despre o realitate care nu mai seamana de loc cu ceea ce am fost invatati pana acum. Cititi cu atentie in continuare si veti afla lucruri noi, extrem de interesante.

"Traim timpuri in care toate structurile se schimba: societatea noastra, felul in care facem afaceri, felul in care relationam unii cu altii, felul in care relationam cu universul si intelegerea noastra in ceea ce priveste fizica universului.

Una dintre marile schimbari care urmeaza sa se produca implica noi tehnologii si o noua intelegere care redefineste ceea ce noi gandim despre energie. Energia viitorului implica, de asemenea, reteaua informationala a viitorului si legatura ei cu constiinta.

Exista o noua tehnologie care apare, dar as vrea totodata sa va vorbesc despre noile concepte, despre noile ecuatii pe care le voi publica in curand si din care veti putea intelege structura realitatii.

Unul dintre conceptele fundamentale care iese la iveala in fizica este acela potrivit caruia noi traim intr-un univers holografic. Acesta este un principiu fundamental datorita caruia putem intelege energia.

'Sistem izolat' sau 'sistem deschis'?

Intr-un univers holografic nu exista un asemenea lucru, pe care sa-l putem numi 'sistem inchis'. Am invatat la scoata ca 'Intreaga energie dintr-un sistem izolat ramane constanta', insa, cel mai adesea, profesorii nu definesc ce este acela un sistem izolat. Haideti sa vedem ce este un sistem izolat: 'Un sistem izolat implica o aglomerare de materie, care nu interactioneaza de loc cu restul universului. Si, din cate stim, in realitate nu exista un astfel de sistem. Nu exista scut impotriva gravitatiei, iar numarul frecventelor electromagnetice este infinit. Dar, pentru a ne putea focaliza asupra principiilor de baza, este util sa postulam existenta unui astfel de sistem pentru a clarifica natura legilor fizice... Prin urmare, desi nu s-a descoperit inca nici-un sistem izolat, toate legile naturale se bazeaza pe ceva care nu se regaseste in natura. Toate legile noastre in legatura cu energia se bazeaza pe ceva care nu exista in natura.

Acest lucru are o semnificatie importanta. Conceptul de sistem izolat, ideea ca un lucru ar putea fi izolat de restul universului, nu are corespondent in realitate, ci exista numai in mintea oamenilor. Prin urmare, haideti sa vedem cum poate schimba aceasta modul nostru de gandire cu privire la energie.

Feedback intre ordine si dezordine

Avem aici un lac, care are un potential gravitational. Mai avem o turbina, in acest plan hidroelectric. Din acesta extragem energie. Intregul sistem este considerat izolat, ca intr-o cutie. Pentru ca nu avem intreaga energie gravitationala convertita in electricitate, datorita frecarilor entropice, se considera ca, de fapt, intregul univers este entropic. De altfel, se considera ca universul merge catre tot mai multe entropie, catre tot mai multa dezordine. Dar, pentru a exista dezordine, mai intai trebuie sa existe ordine.

Acum vom inlatura cutia si vom urmari parcursul apei, dupa ce a trecut prin turbina. Stim ca apa curge catre sud. Datorita miscarii de rotatie a pamantului si caldurii soarelui, apa se evapora si face norii, care trimit apa inapoi, in lac, sub forma de ploaie. Aceasta este negentropie. In felul acesta, in permanenta exista un feedback intre entropie si negentropie. In permanenta exista un feedback intre dezordine si ordine.

Corpul tau este un exemplu uimitor de sistem deschis

Corpul tau este un exemplu uimitor de sistem deschis. Nu exista dezordine. O suta de miliarde de schimbari chimice au loc in corp in fiecare secunda si nu exista confuzie. Ordine perfecta. In corpul tau exista suficient ADN sa il intinzi pana la Jupiter, de la Soare, inapoi la Jupiter, iar pana la Soare, iar pana la Jupiter, iar pana la Soare ... si toate acestea lucreaza intr-o coordonare uimitoare. Imagineaza-ti cantitatea de energie necesara pentru a face ca toate acestea sa se intample. Daca ai calcula intreaga energie-informatie din corp, nu ai avea atata ordine, nici chiar la viteza luminii. Nu ai avea atata ordine, chiar daca intreaga informatie ar fi comunicata cu viteza luminii. Esti un miracol viu.

Toate aceste celule din corp, o suta de trilioane de celule, sunt alcatuite din miliarde si miliarde de atomi. Incepem sa intelegem ca celulele si atomii comunica permanent cu un camp holografic. Principiul holografic face parte din structura spatiului in care traim. Aceasta este, de altfel, baza unei noi lucrari pe care urmeaza sa o public si care va da raspunsul perfect referitor la gravitatie.

Dimensiunile nu sunt asa cum am fost invatati

Primul lucru pe care trebuie sa il intelegem este acela ca dimensiunile nu sunt asa cum am fost invatati. Ni s-a spus ca un punct reprezinta 'dimensiunea 0' si, deci, nu exista. Desi il puteti vedea. Apoi, mai multe puncte pot fi puse la un loc in asa fel incat sa formeze o linie, despre care ni s-a spus, la fel, ca nu exista. Dupa aceea, patru linii puse impreuna formeaza un plan ... care nu exista. Si dintr-odata, prin miracol, 6 planuri puse impreuna formeaza un cub, care, asa cum ni s-a spus, exista.

Dar daca punctul, care nu exista, formeaza o linie care nu exista, care formeaza un plan care nu exista, oricate planuri ai pune la un loc, nu vei obtine existenta. Tot ceea ce obtii este non-existenta la patrat.

Prin urmare, care este solutia? Solutia este aceasta: singurul lucru care exista este PUNCTUL. IN FIECARE PUNCT ESTE PREZENTA INTREAGA INFORMATIE.

De fapt, putem sa calculam cantitatea de informatie din interiorul nucleului unui atom. Rezultatul pe care il obtinem in urma acestor calcule este 10 la puterea 55 grame. Un numar care se intampla sa fie tocmai masa universului. In fiecare nucleu al unui atom exista intreaga informatie a tuturor celorlalti atomi din univers. Aceasta pentru ca universul este o structura holografica.

Nivele scalare ale hologramelor din univers

Iata un bun exemplu de nivele scalare ale hologramelor din univers - relatiile dintre marimile diferitelor planete si stele.

Universul  ... un Punct? Punctul ... un Univers?,

Pamantul este foarte mic in comparatie cu Jupiter. Pamantul este si mai mic in comparatie cu Soarele. La randul sau, Soarele este foarte mic fata de Arcturus si, de la acest nivel, al lui Arcturus, Jupiter pare sa aiba marimea unui pixel, iar Pamantul este invizibil.

Universul  ... un Punct? Punctul ... un Univers?,

Antares este insa o stea mult mai mare decat Arcturus. De la nivelul lui Antares, Soarele are marimea unui pixel si Jupiter este invizibil. Prin urmare, punctul este scala de la infinit de mare, la infinit de mic.

Universul  ... un Punct? Punctul ... un Univers?,

Atunci cand privim un punct mai atent, putem observa diviziuni si subdiviziuni. Putem spune ca in interiorul tau exista o infinitate de puncte, iar la nivel atomic este prezenta intreaga informatie din univers. Probabil ca acesta este motivul pentru care cei mai mari maestri care au trait pe pamant au cerut oamenilor sa isi indrepte atentia spre interior, pentru a avea acces la informatii fundamentale, pentru a se conecta cu universul, cu intregul, cu ceea ce oamenii numesc Dumnezeu.

Universul  ... un Punct? Punctul ... un Univers?,

In urmatoarea mea lucrare dovedesc ceea ce va spun. Atunci cand calculez pixelii de spatiu-timp de pe suprafata centrului unui atom, de pe suprafata nucleului unui atom, care este numit PROTON, rezulta 10 la puterea 40 pixeli.

Pentru ca universul este o holograma, informatia din interiorul protonului, care este masa universului, raportata la suprafata, ar trebui sa imi dea o forta fundamentala. Astfel, cand impart 10 la puterea 55 grame, la numarul de pixeli de pe suprafata hologramei, adica la 10 la puterea 40, obtin solutia exacta pentru gravitatie. Solutia pentru ecuatiile de camp ale lui Einstein. Este numita gravitatie cuantica ... fara curbari, fara ecuatii diferentiale complexe ... "

Continuarea in articolul urmator - Cheia calatoriei spatiale.

Sursa: Nassim Haramein - Grenzwissen Symposium Saarbrücken 2012