Modele si teorii noi. Gaurile negre nu sunt toate niste monstri care consuma tot

Modele si teorii noi. Gaurile negre nu sunt toate niste monstri care consuma tot

Modele si teorii noi. Gaurile negre nu sunt toate niste monstri care consuma tot,

O echipa de astronomi de la UMass Amherst a tinut sub observatie, cu instrumente de mare precizie, gaura neagra supermasiva (GNSM), Sagittarius A, din centrul galaxiei noastre, iar rezultatele obtinute indica faptul ca doar o cantitate mica de gaz foarte fierbinte din apropiere intra in GNSM. Cele mai multe modele create de catre astronomi cu privire la GNSM sustin ca o cantitate mare de materie este consumata de gaura neagra, dar acum observam ca aceste modele sunt incorecte. Spre deosebire de modelul standard si de fundamentele teoretice care sprijina aceasta eroare, Nassim Haramein descrie un model alternativ de gaura neagra care se potriveste observatiilor recente.

Gaurile negre nu sunt toate niste monstri care consuma tot ce intra in raza lor de actiune. "In principiu, supermasivele gauri negre consuma tot ce le iese in cale...", spune Q. Daniel Wang, "...dar am descoperit ca acest lucru nu este corect." Cand astronomii au inceput sistematizarea datelor despre gaurile negre, ei se asteptau ca GNSM sa arate in vecinătatea sa cea mai stralucitoare emisie de raze X, datorita punctului focal de materie absorbita spre interior, si o stralucire mai redusa la distante mai mari. Totusi, in ultimii ani, astronomii au fost surprinsi sa afle ca acest lucru nu este real. Contrar asteptarilor, observatiile au demonstrat ca GNSM produce raze X la o intensitate mult mai mica si, prin urmare, atrage mult mai putina materie decat se credea.


Modele si teorii noi. Gaurile negre nu sunt toate niste monstri,

Potrivit Chandra X-ray Observatory NASA, emisia de raze X a gaurii neagre supermasive din centrul Caii Lactee apare in albastru, iar emisiile in infrarosu de la Telescopul Spatial Hubble sunt prezentate in violet si galben. S-a constatat ca gazul fierbinte capturat de gaura neagra si atras spre interior reprezinta mai putin de 1% din acest material care ajunge la orizontul gaurii negre, la punctul fara intoarcere, deoarece o mare parte din gaz iese din gaura neagra. Wang si o echipa de astronomi au testat modelele teoretice si au stabilit ca o parte din rezultatele cercetarii se refera la gazele extrem de fierbinti, asociate cu o populatie mare de stele tinere, masive, din apropierea centrului galaxiei. Ei au descoperit ca gaura neagra nu este in masura sa atraga o parte prea mare a gazelor supraincalzite. Gazele sunt prea calde pentru ca o gaura neagra sa le poata inghiti. In schimb, gaura neagra respinge circa 99% din acest material super fierbinte. "Acum stim ce fel de material ajunge in gaura neagra, desi, exact cum se intampla aceasta, este o alta intrebare."

Teoriile fizicianului Nassim Haramein prezinta o geometrie foarte ordonata si coerenta, in special in regiunile de curbura cu gravitatie mare, cum ar fi cele din apropierea singularitatii supermasivei gauri neagre din centrul galaxiei noastre. In lucrarea, "The origin of spin: A consideration of torque and Coriolis forces in Einstein’s field equations and grand unification theory" ( 2005), Haramein si Rauscher sustin ca "includerea cuplului de torsiune este esentiala pentru intelegerea mecanicii spatiului si timpului si poate explica mai bine structurile cosmologice si originea miscarii de rotatie." Ei ilustreaza modul in care aceasta noua intelegere a teoriei si a ecuatiilor lui Einstein, inclusiv efectul Coriolis, explica geometriile coerente de spatiu-timp in vecinatatea gaurilor negre. Prin urmare, vom observa ca luminozitatea scazuta a razelor X din apropierea GNSM, din centrul galaxiei noastre, este o dovada a caracterului foarte ordonat al interactiunilor dintre tinerele stele masive si singularitatea centrala, se datoreaza capacitatii de auto-organizare a structurii vidului si este rezultatul vitezelor foarte mari de rotatie.

In alta lucrare: "Scale unification - A universal scaling law for organized matter" (2008), Haramein arata ca ne asteptam sa vedem o geometrie orbitala stabila, care se auto-organizeaza la toate nivelurile si dimensiunile cosmologice, intr-un mod similar, ca natura, cu structura stabila a atomului. Aceasta structura care se auto-organizeaza produce procese orbitale stabile si totusi complexe, care sunt intelese si interpretate de cercetatorii de la UMass Amherst ca fiind "gaz fierbinte".

De asemenea, in "Collective coherent oscillation plasma modes in surrounding media of black holes and vacuum structure – Quantum processes with considerations of spacetime torque and Coriolis forces" (2010), Haramein intelege aceste procese orbitale stabile si totusi complexe, ca fiind vibratii inalte si coerente de energie in structura spatio-temporala, care impiedica cea mai mare parte din materie sa intre in gaura neagra centrala, datorita cuplului de torsiune si efectului Coriolis.